Felvételi információ

Felvételi információ

Kedves Érdeklődő!

Ezen az oldalon találhatod a 2023/24-es nyári szakkollégiumi felvételink információit.

Felvételink három fordulóból áll (írásbeli, szóbeli, és assessment center), melyek sikeres teljesítése után közösségünk tagjává válhatsz!

 

Jelentkezés menete

A jelentkezéshez küldd el számunkra az önéletrajzodat és a motivációs leveledet a felveteli@illyes.elte.hu e-mail címre, legkésőbb július 1. 23:59-ig. Ezt követően elküldjük majd neked a jelentkezési űrlapot, amin keresztül jelezheted, hogy melyik témával és témavezetővel szeretnél dolgozni az első, írásbeli forduló során.

Önéletrajz

Az önéletrajzodban kérjük, hogy térj ki (ha van ilyen) a korábbi szakmai, közösségi és önkéntes tevékenységeidre. Segítségként használhatjátok az alábbi sablonokat: CV-1, CV-2, CV-3.

Motivációs levél

A motivációs leveledben kíváncsiak vagyunk arra, hogy hogyan találtál rá az Illyésre, és mi a jelentkezésed fő oka. Mit gondolsz, miben tudna a Szakkollégium a legjobban fejleszteni téged (szakmailag, közösségileg, szervezeti működési szinten)? Milyen tulajdonságaid és tapasztalataid tesznek alkalmassá arra, hogy az Illyés tagjává válj? Formai követelményként arra kérünk, hogy maximum egy oldalban fogalmazd meg motivációidat.

 

Írásbeli forduló

Az írásbeli forduló fő produktuma egy érvelő vagy összefoglaló jellegű szakmai írásmű a megadott témák egyikében, melyet témavezetőink segítségével készíthetsz el. A témáinkról és témavezetőinkről bővebb információt hamarosan a vonatkozó fül alatt találsz. Mivel egy-egy témavezető meghatározott számú jelentkezőt tud vállalni, így ezt a jelentkezés sorrendjében fogjuk beosztani.

Az dolgozat leadási határideje 2024. július 26. 23:59 lesz, a dolgozatodat pedig a felveteli@illyes.elte.hu e-mail címre várjuk.

A beadandó írásmű elbírálásának szempontjai:

  • tudományosság (legalább három releváns szakirodalom felhasználása, elmélyülés a témában, tudományos nyelv használata, pontos hivatkozások, módszertani indokoltság);
  • terjedelem: 5-8 oldal törzsszöveg, 12-es betűméret, Times New Roman, 1,5-es sorköz, 2,5-es margó;
  • előny: kreativitás, interdiszciplináris szemlélet.

 

Szóbeli forduló

A második, szóbeli fordulón találkozhatsz a Szakkollégiumunk tagjaival. Itt egy rövid interjú segítségével igyekszünk megismerni téged, éppen ezért erre az alkalomra csak magadat hozd, hiszen itt rád vagyunk kíváncsiak! Erre 2024. augusztus 5. és 11. között fog sor kerülni.

 

Assessment Center (Értékelő Központ)

A harmadik fordulóban lehetőséged nyílik megmutatni, miként vagy képes csapatban dolgozni a többi felvételizővel, egy csoportos szituációs feladat megoldása során. Erre a szóbelik után, az augusztus 12-ei héten fog sor kerülni.

 

Az időpont-változtatás jogát fenntartjuk. Ha nem szeretnél lemaradni az aktuális információkról, keresd fel Facebook- és Instagram-oldalunkat. Ha bármi kérdésed lenne, fordulj hozzánk bátran a közösségi oldalainkon vagy e-mailben.

 

Izgatottan várjuk jelentkezésed!