Működtetés szekció

Működtetés szekció

Működtetés szekció

Koordinátor: Everling Dóra 

Dóri vagyok, negyedéves gyógypedagógus hallgató - pszichopedagógia és tanulásban akadályozottak szakirányon. Az Illyésbe tavaly ősszel csatlakoztam, és azóta is élvezek minden ezen tettrekész társaság adta támogtó és motivációs tényezőt. A működtetés pedig olyan számomra komfortos szekció, amelynek koordinálása által szerettem volna megtapasztalni, milyen a szervezet életében aktívan részt venni.

A Működtetés szekcióról

A Működtetésben a Szakkollégium mindennapjait háttérből meghatározó körülmények biztosításával foglalkozunk. Ez a szekció tartja rendben például a Szakkoli digitális és fizikai infrastruktúráját, de a tagok teljesítményének monitorozása is ide tartozik. A Működtetés szekcióban három projektben zajlik a munka.

 

A Bentlakás projekt a Szakkollégium közös tereinek és tulajdonainak rendben tartásával foglalkozik. Mindez viszont nem (csak) azt jelenti, hogy látástól vakulásig takarítani kell: többek közt a szakkolis könyvtár kezelése, a leltár rendszeres ellenőrzése, közös kollégiumi vagy szakkolis szintű tisztasági törekvések koordinálása vagy a közös terek díszítése is ide tartozik. A feladatok sokszínűségének megfelelően, ebben a projektben az ember rengeteg készségét fejlesztheti.

A projekt tagjai: Lengyel Anna és Zomborszki Kata. 

 

A Felügyelő projekt fő feladata a tagok teljesítményének monitorozása. Az Illyésben nincs megszabva tagság megőrzéséhez szükséges minimális tanulmányi átlag; vannak viszont más jellegű, jellemzően objektív szempontokból értékelő ún. minimumkövetelményeink, melyek garantálják, hogy legalább egy bizonyos szinten mindenki részesüljön a szakkollégiumi tagság előnyeiből és értéket is teremtsen a többiek számára. Amennyiben egy adott tag ezeket nem teljesíti, a szakkollégiumi jövőjéről szóló elbeszélgetésen kell részt vennie, mely tető alá hozása szintén ehhez a projekthez tartozik. Ebben a projektben leginkább a szervezésben és a kommunikációban fejlődhetnek a tagok.

A projekt tagjai: Berke Zsófia, Kupcsulák Gréti, Velinsky Gréta.

 

A Rendszergazda projekt feladata kettős, de mindkét része az internethez kapcsolódik. Egyrészt, ez a projekt tartja rendben az Illyés belső digitális infrastruktúráját: ez leginkább hozzáférés-frissítéseket, platform-karbantartást és moderálást jelent. Másrészt, a nyilvánosságnak szóló felületeinkkel is ez a projekt foglalkozik – ilyen például a Facebook-, Instagram- és LinkedIn-oldalunk, ez a honlap vagy a szakkollégiumi podcast, melynek első epizódját ide kattintva érhetitek el. Ebben a projektben a tagok digitális és szervezési készségei fejlődhetnek a leginkább.

A projekt tagjai: Dulganov Natasa, Kupcsulák Gréti, Molnár Dominika, Rehák Viktória.