Külügy szekció

Külügyi szekció

Külügyi szekció

Koordinátor: Molnár-Szabó Emma

Molnár-Szabó Emma vagyok, másodéves gyógypedagógus hallgató (látássérültek és hallássérültek pedagógiája szakirányon tanulok). Februárban nyertem felvételt az Illyésbe, a Szakkollégium azóta szerves részévé vált az életemnek. Az elmúlt időszakban szívügyemmé vált a külügyi szekció, ezért jelentkeztem koordinátornak, amely pozícióban szeptember óta nagy lelkesedéssel végzem a teendőket.

Koordinátorként célom, hogy a tagoknak biztonságos közeget teremtsek, hogy jó kedvvel tudják végezni az aktuális feladatokat. Ezen kívül folyamatosan képezzük magunkat, újabb és újabb lehetőségekbe vágunk bele. A külügy egy igazán izgalmas és emberközpontú szekció, amely kitágítja a szakkollégiumi életet.

 

A Külügyi szekcióról

Ebbe a szekcióba két projekt tartozik bele: a Felvételi és a Külképviselet.

 

A Külképviselet projekt egy új dolog, eddig intézményileg szervezett szinten nem foglalkoztunk ezzel. Az interkollos teendőkön kívül ide tartozik a szakkoli PR-termékeinek menedzselése, az olyan eseményeken való standolások megszervezése, mint például az ELTE Feszt és az Educatio, valamint különböző társadalmi felelősségvállalást erősítő projektek lebonyolítása.

A projekt tagjai: Cserhalmi Anna Krisztina, Nagy Emma, Paulik Krisztina, Virók Zsófia. 

 

A Szakkoliban a felvételinket is mi, szakkollégisták szervezzük meg A-tól Z-ig, évente kétszer; ennek lebonyolításáért felel a Felvételi projekt. Mi határozzuk meg ennek a folyamatát, mi bonyolítjuk le, mi kommunikálunk a jelentkezőkkel, majd végül mi dönthetjük el, kiket szeretnénk felvenni.

A projekt tagjai: Adorjáni Sára, Dulganov Natasa, Kupcsulák Gréti, Zahorán Sára.