Kincstárnokok

Kincstárnokok

Szakkollégiumunkban egyszerre ketten töltik be a kincstárnoki pozíciót.

Kincstárnok: Bostan Patrícia Izabella

Bella vagyok, az ELTE harmadéves angol-matematika tanárszakos hallgatója. A pápai Arany János Tehetséggondozó Program növendékeként érettségiztem 2017-ben. Eleinte biológia-rajz tanárszakos voltam az ELTE szombathelyi campusán, gyönyörű másfél év volt, de végül más utakra leltem.

2021 szeptemberétől az Eötvös Collegium angol műhelyének tagja voltam egy teljes félévig, ezt követően jelentkeztem az Illyés Sándor Szakkollégiumba. Az Egyetem és a Szakkollégium mellett gyermekekkel, korrepetálással foglalkozom. A szervezeti átalakulásunk előtt a Gazdasági Bizottság tagjaként nagyszerű élményekkel, kivételes tapasztalatokkal és tudással gazdagodtam, amelyet a projektalapú rendszerben fejleszthetek majd tovább.

Kincstárnokként az a célom, hogy az Illyés gazdasági és pénzügyeinek intézése flottul menjen, és megteremtsük azt az alapot, amely a Szakkoli anyagilag is biztonságos működéséhez kell.

Kincstárnok: Kiss-Szemán Bertalan

Sziasztok, Berci vagyok harmadéves pszichológia hallgató. Az Illyés Sándor Szakkollégiumhoz 2022-ben csatlakoztam. Korábban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem nemzetközi igazgatás szakán végeztem tanulmányaimat. Mindemellett a Magyar Vöröskereszt Budapesti Szervezeténél dolgozom különböző projekteken. Szakkollégiumi tagságom kezdetén hirtelen érdeklődés fogott el a gazdasági ügyek iránt. Korábban sosem foglalkoztam pénzügyekkel, így ez számomra kilépést jelentett a komfortzónámból. Szerencsére az akkori bizottsági közösség kellő lehetőséget biztosított a tanulásra. Lelkesedésem azóta is kitart és jelenleg Kincstárnokként igyekszem segíteni a Szakkollégiumot a gazdasági ügyek intézésében.

 

A pozícióról:

A Kincstárnokok az Illyés pénzügyi referenseiként funkcionálnak. Alapvetően minden projekt saját feladata a felmerülő pénzügyeiket kezelni, ez viszont könnyen oda vezethetne, hogy a Szakkollégium financiális helyzetét mint nagy egészt senki nem látja át. Amellett, hogy ezt az áttekintést elvégzik, a Kincstárnokok felügyelik az Illyés pályázatait (a pályázatok leadását, a nyert összeg költését és elszámolását), készítik el a Szakkollégium adott féléves pályázati költségvetését, kezelik a pénzügyekkel kapcsolatos kommunikációt, szükség esetén pedig pénzügyi tanácsadást nyújtanak az egyes projekteknek és tagoknak.